Täältä löydät tietoa useimmin kysytyistä kysymyksistä.

 • Laastarit

  1. Sisältävätkö Salvequickin laastarit lateksia tai luonnonkumia?
   Varsinaiset laastarimme eivät sisällä lateksia tai luonnonkumia. Joidenkin laastareidemme suojapaperin liimauksessa on kuitenkin käytetty lateksipohjaista liimaa. Täysin ilman lateksia tai luonnonkumia sisältävät tuotteemme ovat: Leikattavat laastarit (Textile Elastic 75cm, Aqua Resist 75cm), Rakkolaastarit (Foot Care Heals 6kpl & 10kpl, Foot Care Heals&Toes 10kpl, Foot Care Toes 6kpl ja Active Heals Aloe Vera 5kpl), Streriilit sidetaitokset (Maxi Cover, Maxi Cover XXL, Aqua Cover, Aqua Cover XXL ja Antibact Cover) sekä Sensitive- sarjan tuotteet (Sensitive haavateippi ja Sensitive leikattava laastari 50cm).
  2. Onko Salvequick- laastarit allergiatestattuja?
   Laastarit määritellään lääkinnällisiksi laitteiksi, ja siksi niille sovelletaan kyseisille laitteille laadittua EU-lainsäädäntöä. Kaikilla markkinoille tulevilla tuotteilla on suoritettava useita testejä, jotka osoittavat, että ne ovat turvallisia käytettäväksi iholla. Jos ne täyttävät nämä vaatimukset, ne voidaan merkitä ”hypoallergeeniksi”. Joillain ihmisillä voi kuitenkin tulla ihoreaktioita, samalla samalla tavoin kuin jotkut ihmiset ovat allergisia tietyille elintarvikkeille. Ihon ärsyyntyminen voi olla myös puhtaasti mekaaninen reaktio kun laastari irroitetaan ja ihon ylin kerros lähtee sen mukana.
  3. Sisältävätkö Salvequick- laastarit kolofonia (luonnonhartsia)?
   Salvequick-laastareihin ei lisätä aineita, jotka sisältävät kolofonia.  Kuitenkin luonnonhartsia esiintyy luontaisesti kaikessa paperissa, kuten laastareiden suojapaperissa, vaikkakin hyvin pieniä määriä.
  4. Kuinka Salvequick muovilaastarit hengittävät?
   Kaikki Salvequick-laastarit hengittävät ja suojaavat haavaa ulkoisilta vaikutuksilta. Polyuretaanista valmistetut laastarit, kuten Aqua Block, antavat ihon hengittää erityisen hyvin vapauttamalla iholta vesihöyryä suojaten samalla haavaa vedeltä ja lialta. Ne toimivat samalla tavoin kuin kehittyneet toiminnalliset vaatteet ja sadetakit.
   Muut muovilaastarit (kuten Aqua Resist) on rei’itetty hyvin pienillä rei’illä, jotka vapauttavat vesihöyryä iholta samalla kun pitävät veden ja kosteuden haavan ulkopuolella.
  5. Mistä laastari koostuu?
   Suurin osa laastareista tehdään lisäämällä laastarikalvon toiselle puolelle tasainen liimapinta sekä keskikohtaan imukykyinen haavatyyny. Liimapinta peitetään suojakerroksella paperia tai muovia. Useimmat laastarit on lisäksi suljettu paperikääreeseen.
  6. Kuinka Salvequick rakkolaastarit toimivat?
   Salvequick rakkolaastarit toimivat toisena ihona, joka antaa välittömän helpotuksen paineen ja kitkan tunteelle. Rakkolaastarit on valmistettu hydrokolloidista, itseliimautuvasta materiaalista, joka imee nestettä iholta ja muodostaa pehmeän tyynyn hiertymän päälle. Hydrokolloidi auttaa luomaan ja ylläpitämään optimaalista kosteaa haavaa, joka stimuloi paranemisprosessia. Tämä mahdollistaa haavan parantuvan nopeammin ilman rupea ja siten vähentää arpeutumisen riskiä.
 • Exfoliating Socks Kuorintasukat

  1. Kuinka usein Salvequick kuorintasukkia voi käyttää?
   Salvequick kuorintasukkia voi käyttää tarpeen mukaan, mutta suosittelemme käyttämään Salvequick kuorintasukkia korkeintaan 4 kuukauden välein.
  2. Mitä kokoja Salvequick kuorintasukissa on?
   Vain yhtä kokoa, joka sopii aina kokoon 43 asti.
  3. Voiko diabetesta sairastava käyttää Salvequick kuorintasukkia?
   Diabeetikon kannattaa keskustella asiasta lääkärin kanssa.
  4. Voinko käyttää Salvequick kuorintasukkia jos olen raskaana tai imetän?
   Emme suosittele kuorintasukkien käyttöä, jos olet raskaana tai imetät.
  5. Voinko käyttää Salvequick kuorintasukkia jos kantapäissäni on halkeamia?
   Voit käyttää Salvequick kuorintasukkia, jos sinulla on pieniä kantapään halkeamia. Suosittelemme välttämään Salvequick kuorintasukkien käyttöä, jos sinulla on syviä halkeamia; kuorintasukat sisältävät happoja (maitohappoa ja AHA -happoja), jotka voivat ärsyttää syviä halkeamia.
  6. Voiko herkkäihoinen käyttää Salvequick kuorintasukkia?
   Salvequick kuorintasukkia ei suositella herkkäihoisille.
  7. Onko Salvequick kuorintasukat tehokas liikavarpaille ja syylille?
   Salvequick kuorintasukkia ei ole tarkoitettu käytettäväksi liikavarpaille ja syylille, mutta kun iho niiden ympärillä muuttuu pehmeämmäksi niiden hoito voi olla helpompaa.
  Luethan esitteen huolellisesti