Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset

Seuraavassa on vastauksia tuotteitamme koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Showing 10 tulosta

Kuinka Salvequick rakkolaastarit toimivat?

Salvequick rakkolaastarit toimivat toisena ihona, joka antaa välittömän helpotuksen paineen ja kitkan tunteelle. Rakkolaastarit on valmistettu hydrokolloidista, itseliimautuvasta materiaalista, joka imee nestettä iholta ja muodostaa pehmeän tyynyn hiertymän päälle. Hydrokolloidi auttaa luomaan ja ylläpitämään optimaalista kosteaa haavaa, joka stimuloi paranemisprosessia. Tämä mahdollistaa haavan parantuvan nopeammin ilman rupea ja siten vähentää arpeutumisen riskiä.

Mistä laastari koostuu?

Suurin osa laastareista tehdään lisäämällä laastarikalvon toiselle puolelle tasainen liimapinta sekä keskikohtaan imukykyinen haavatyyny. Liimapinta peitetään suojakerroksella paperia tai muovia. Useimmat laastarit on lisäksi suljettu paperikääreeseen.

Kuinka Salvequick muovilaastarit hengittävät?

Kaikki Salvequick-laastarit hengittävät ja suojaavat haavaa ulkoisilta vaikutuksilta. Polyuretaanista valmistetut laastarit, kuten Aqua Block, antavat ihon hengittää erityisen hyvin vapauttamalla iholta vesihöyryä suojaten samalla haavaa vedeltä ja lialta. Ne toimivat samalla tavoin kuin kehittyneet toiminnalliset vaatteet ja sadetakit.
Muut muovilaastarit (kuten Aqua Resist) on rei’itetty hyvin pienillä rei’illä, jotka vapauttavat vesihöyryä iholta samalla kun pitävät veden ja kosteuden haavan ulkopuolella.

Sisältävätkö Salvequick- laastarit kolofonia (luonnonhartsia)?

Salvequick-laastareihin ei lisätä aineita, jotka sisältävät kolofonia.  Kuitenkin luonnonhartsia esiintyy luontaisesti kaikessa paperissa, kuten laastareiden suojapaperissa, vaikkakin hyvin pieniä määriä.

Onko Salvequick- laastarit allergiatestattuja?

Laastarit määritellään lääkinnällisiksi laitteiksi, ja siksi niille sovelletaan kyseisille laitteille laadittua EU-lainsäädäntöä. Kaikilla markkinoille tulevilla tuotteilla on suoritettava useita testejä, jotka osoittavat, että ne ovat turvallisia käytettäväksi iholla. Jos ne täyttävät nämä vaatimukset, ne voidaan merkitä ”hypoallergeeniksi”. Joillain ihmisillä voi kuitenkin tulla ihoreaktioita, samalla samalla tavoin kuin jotkut ihmiset ovat allergisia tietyille elintarvikkeille. Ihon ärsyyntyminen voi olla myös puhtaasti mekaaninen reaktio kun laastari irroitetaan ja ihon ylin kerros lähtee sen mukana.

Sisältävätkö Salvequickin laastarit lateksia tai luonnonkumia?

Varsinaiset laastarimme eivät sisällä lateksia tai luonnonkumia. Joidenkin laastareidemme suojapaperin liimauksessa on kuitenkin käytetty lateksipohjaista liimaa. Täysin ilman lateksia tai luonnonkumia sisältävät tuotteemme ovat: Leikattavat laastarit (Textile Elastic 75cm, Aqua Resist 75cm), Rakkolaastarit (Foot Care Heals 6kpl & 10kpl, Foot Care Heals&Toes 10kpl), Streriilit sidetaitokset (Maxi Cover, Maxi Cover XXL, Aqua Cover, Aqua Cover XXL ja Antibact Cover) sekä Sensitive- sarjan tuotteet (Sensitive leikattava laastari 50cm).

Kuinka kauan voin käyttää laastareita?

Laastareita voidaan käyttää pakkaukseen painettuun viimeiseen käyttöpäivämäärään asti, jos niitä säilytetään alkuperäispakkauksessa.

Miten voin estää rakkolaastarin irtoamisen?

Rakkolaastari tulee kiinnittää kunnolla, jotta se ei irtoa. Pese ensin haava ja sitä ympäröivä alue haalealla vedellä tai haavanpuhdistusaineella. Varmista aina, että iho on kuiva ja puhdas liasta, voiteesta ja rasvasta ennen laastarin kiinnittämistä:

Miten Blister Rescue -laastaria käytetään:

Repäise laastarin suojapussi auki. Poista laastarin suojapaperi (merkitty numerolla 1). Aseta laastari varovasti keskittäen rakon päälle ja yritä välttää poimuja. Poista valkoinen taitettu liuska. Poista muovinen päällimmäinen suojakerros (merkitty numerolla 2). Voit pitää laastaria, kunnes se irtoaa, kuitenkin enintään viisi päivää. Vaihda, jos geelityyny kastuu.

 

Miten Blister Prevention-laastaria käytetään:

Poista painettu suojapaperi. Irrota toinen puoli irrotettavasta muovikalvosta rei’itettyä linjaa pitkin. Poista laastari irrotettavasta muovikalvosta ja aseta se varovasti keskittäen herkän alueen päälle. Pidä laastaria, kunnes se irtoaa itsestään. Laastari irtoaa helposti tarttumalla toisesta päästä ja venyttämällä sitä varovasti ihoa pitkin.

Miten laastareita on säilytettävä?

Laastareita on säilytettävä huoneenlämmössä pimeässä, kuivassa paikassa.

Mistä löydän tuotteidenne hävittämis- tai kierrätysohjeet?

Kaikissa pakkauksissa on symboleja, jotka osoittavat, miten ne tulisi lajitella.
Aerosolitölkit voi jättää kierrätysasemille.

Tuotteita, jotka ovat joutuneet kosketuksiin veren ja muiden haavaeritteiden kanssa, ei saa kierrättää. Näitä ovat esimerkiksi laastarit, haavasidokset ja puristussiteet. Ne on hävitettävä asianmukaisella tavalla, esimerkiksi tavanomaisen polttojätteen mukana, eikä niitä saa koskaan heittää luontoon.