Article

Miksi sinun kannattaisi hoitaa haavaasi lääkinnällisellä hunajalla

Lääkinnällisellä hunajalla on luontaisia antibakteerisia ominaisuuksia, ja sitä käytetään edistämään haavan paranemisprosessia, estämään tulehduksia ja arpimuodostusta.

Mitä on lääkinnällinen hunaja?

Lääkinnällinen hunaja on erityislaatuista hunajaa, jota käytetään haavojen hoidossa. Se steriloidaan ja käsitellään huolellisesti laadun, turvallisuuden ja lääkinnälliseen käyttöön sopivuuden takaamiseksi, ja se ei sisällä epäpuhtauksia ja myrkyllisiä aineita.

Lääkinnällistä hunajaa käytetään edistämään haavan paranemista, estämään tulehduksia ja vähentämään arpien muodostumisen riskiä. Sillä on luontaisia antibakteerisia ominaisuuksia ja se on tehokas erilaisten haavojen, aina pienistä viilloista suuriin tulehtuneisiin haavoihin, diabeettisiin haavoihin sekä 1. ja 2. asteen palovammoihin, hoidossa.

Lääkinnällisen hunajan historia

Hunajalla on tuhansia vuosia pitkä historia lääkkeellisenä aineena. Hunajaa on käytetty lääketieteellisiin tarkoituksiin eri kulttuureissa, mukaan lukien antiikin kreikkalaiset, roomalaiset ja alueet kuten Lähi-itä, Intia ja Kiina. Jopa Hippokrates, laajalti tunnettu ”lääketieteen isänä”, puhui laajasti hunajan parantavista ominaisuuksista ja sen sovelluksista lääketieteellisissä hoidoissa.

Vaikka hunajan käyttö väheni antibioottien tultua käyttöön, se on saanut uutta huomiota antibioottiresistenssin vuoksi. Lääkinnällinen hunaja on arvokas vaihtoehto vaativien haavojen hoitoon, mukaan lukien antibioottiresistentit tulehdukset, ja sillä on osoitettu teho haavojen hoidossa ja tulehdusten hallinnassa.

Natural Healing – tuotteet

Natural Healing – tuotteet sisältävät lääkinnällistä hunajaa. Ne edistävät ja stimuloivat haavan paranemista, estävät tulehduksia ja vähentävät arpien muodostumisen riskiä.

Natural Healing – haavasidos sisältää lääkinnällistä hunajaa sekä hydrogeelisidepinnan, joka edistää kosteaa haavanparanemista. Pakkaus sisältää kolme sidosta, jotka riittävät jopa viiden päivän haavanhoitotarpeisiin.

Lääkinnällisellä hunajalla on haavaa parantavia ominaisuuksia, se on luontainen antibakteerinen aine, jota käytetään haavan paranemisprosessin tehostamiseen.

Natural Healing – haavageeli sisältää lääkinnällistä hunajaa sekä C- ja E-vitamiineja. Sillä on kliinisesti todistettu vaikutus haavan paranemiseen, se on helppo levittää ja hellävarainen iholle. Tuubi sisältää 15 g.

Ainesosat Natural Healing – haavageelissä:

 • C-vitamiini ja E-vitamiini ovat molemmat antioksidantteja, jotka voivat tukea parempaa paranemisympäristöä:
 • C-vitamiinin edut: se on välttämätön kollageenisynteesille, proteiinille, jolla on keskeinen rooli haavan paranemisessa ja kudosten korjauksessa. Kollageeni antaa rakennetta ja vahvuutta iholle ja auttaa uuden kudoksen muodostumisessa tukien näin paranemisprosessia.
 • E-vitamiinin edut: sillä on tulehdusta estäviä ominaisuuksia, jotka voivat auttaa vähentämään tulehdusta iholla. Tulehdus voi hidastaa haavan paranemista, joten E-vitamiinin tulehdusta estävät vaikutukset voivat edistää nopeampaa paranemisprosessia.

Kuinka lääkinnällinen hunaja toimii

Lääkinnällinen hunaja on luontaisesti antibakteerinen ja sitä käytetään haavan paranemisen edistämiseen. Sen kyky parantaa haavoja perustuu kahteen päätekijään: sen haavan paranemista edistäviin ominaisuuksiin ja sen antimikrobiseen aktiivisuuteen, joka korjaa ja estää tulehduksia.

Lääkinnällisen hunajan haavan paranemista edistävät ominaisuudet

 • Se luo kostean haava-ympäristön, mikä on tärkeää haavan paranemisen kannalta. Kosteus auttaa estämään haavaa kuivumasta mahdollistaen solujen vaeltamisen ja jakautumisen tehokkaammin.
 • Se voi auttaa poistamaan kuollutta tai vaurioitunutta kudosta haavasta edistäen terveen kudoksen kasvua.
 • Se tarjoaa tärkeitä ravintoaineita haava-alueelle tukien paranemisprosessia.
 • Se voi stimuloida uusien verisuonten muodostumista, mikä parantaa verenkiertoa ja toimittaa happea ja ravintoaineita, jotka ovat välttämättömiä paranemiselle.
 • Sillä on tulehdusta estävä vaikutus; se voi auttaa vähentämään turvotusta, kipua ja punoitusta haava-alueella, mikä tukee paranemisprosessia.

Lääkinnällisen hunajan antimikrobinen aktiivisuus

 • Hunaja koostuu yli 200 eri ainesosasta, joista sokerit ovat suurin ryhmä. Sokerin osmoottinen aktiivisuus kuivattaa bakteereja vetämällä vettä niiden ympäristöstä ja vahingoittaen niiden soluja, koska myös mikro-organismit tarvitsevat vettä selviytyäkseen.
 • Hunaja sisältää myös glukoosioksidaasia, joka tuottaa pieniä määriä vetyperoksidia, mikä edistää sen bakteerejatappavaa vaikutusta.
 • Lisäksi hunajassa on antimikrobisia fyto-kemikaaleja ja matala pH, mikä luo epäsuotuisan ympäristön mikro-organismeille.